La vita è bella. Poznaj życie pełne smaku, zdrowia i przyjemności.

Czy masz poczucie chaosu informacyjnego, przez który już sama nie wiesz, co jest zdrowe, a co nie? Żyjesz w pędzie, natłoku codziennych obowiązków i nie potrafisz się tak zorganizować, żeby jeść racjonalnie i czerpać z tego radość? A może zajadasz emocje? Wiedziałam! Byłam dokładnie w tym samym punkcie, co Ty. W dodatku kondycja mojego organizmu pozostawiała wiele do życzenia, podobnie jak waga. Powiedzmy sobie wprost – było mnie dużo za dużo. Udało mi się jednak to zmienić, a tym samym diametralnie poprawić jakość mojego życia. Chętnie opowiem Ci, jak to zrobiłam.

Mówiąc najkrócej, to zmieniłam sposób myślenia o jedzeniu i strategię działania. Moja przygoda z dietetyką i psychologią diety zaczęła się bardzo niepozornie w 2016 roku. Nie wchodząc w prywatne szczegóły nadszedł dzień, w którym powiedziałam dość. Potrzebowałam wiedzy, zdrowia i uczucia kontroli. Zaczęłam szukać odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Po prostu chciałam sobie pomóc. Moja ciekawość rosła. Im więcej wiedziałam, tym bardziej byłam ciekawa co jest dalej. Nie wystarczały mi już książki i wykłady w internecie. Zaczęły się więc szkolenia, kursy, a nawet studia podyplomowe z psychodietetyki – słowem bardzo się zaangażowałam. Zdobywałam nie tylko doświadczenie, ale także fachową wiedzę teoretyczną. Połączyłam je i stworzyłam swój sposób na to, żeby jedzeniem wspierać swoje zdrowie i dbać o ciało, a jednocześnie czerpać z tego radość.

Co ta historia ma wspólnego ze Składnikami Szczęścia? Skąd wzięła się moja potrzeba opowiadania o jedzeniu? Przede wszystkim stąd, że uwielbiam jeść. Gotowanie, smakowanie i celebrowanie posiłku to złoto. To piękne doznanie, z którego wbrew powszechnym stereotypom nie trzeba rezygnować. Czytając Składniki Szczęścia nauczysz się bowiem zupełnie innego podejścia. Nie rozpiszę Ci diety, nie dam Ci gotowej instrukcji, przepisu i wytycznych, których będziesz musiała się trzymać do odwołania. Składniki Szczęścia to miejsce, dzięki któremu nauczysz się mądrego wyboru, budowy i realizacji strategii diety, sprawnej organizacji i zmiany nawyków. Poznasz moc umiaru, który daje tak wiele możliwości. Pomogę Ci wypracować relację z jedzeniem, która da Ci kontrolę, zdrowie, radość smaku, ale przede wszystkim da świadomość, samodzielność i niezależność.

Składniki Szczęścia 2020 to już nie tylko emocje. Teraz do będzie praktyczna dawka wiedzy jak planować, jak działać i jak osiągać cel. Czas przejść od teorii do praktyki.

Nazywam się Ewa Bonder, jestem psychodietetykiem i pokażę Ci, jak zdrowo cieszyć się jedzeniem.

Bądź pierwszą osobą, która zostawi swój komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *